‘Focus op talenten’ en ‘leven in balans’

Interview met Joaquin Urbina, Managing Director Jefferson Wells

Joaquin Urbina gelooft erin dat, als de wil er is, iedereen talenten heeft die ingezet kunnen worden om topprestaties neer te zetten. “Veelal wordt er een focus gelegd op een cv en wat iemand in het verleden gedaan en bereikt heeft. Ik kijk liever naar het verhaal achter de mens, naar haar of zijn talenten en het toekomstperspectief. “ Dit is wat voor hem de slogan van Jefferson Wells, ‘Fan van mensen’, inhoudt.

Joaquin Urbina, Managing Director Jefferson Wells

Maak kennis met Joaquin Urbina, Managing Director van Jefferson Wells, onderdeel van moederbedrijf ManpowerGroup. Hiervoor was Joaquin ruim twee jaar actief binnen ManpowerGroup en heeft daarna de kans aangegrepen om het label Jefferson Wells volledig op te zetten en uit te bouwen.

ManpowerGroup opereert wereldwijd en heeft haar hoofdkantoor in Milwaukee, VS. Voor alle dochterondernemingen worden vanuit hier de hoofdlijnen uitgezet. Er is binnen deze lijnen echter genoeg speelruimte voor Joaquin om Jefferson Wells - Nederland vorm te geven naar zijn inzicht. “Er is ruimte om te ondernemen; om de identiteit van de organisatievorm te geven naar eigen inzicht en structuren en processen te bepalen die passen bij hoe we in Nederland werken.”

Voor hem houdt Jefferson Wells’ slogan ‘Fan van mensen’ in…

“Veelal wordt er een focus gelegd op een cv en wat iemand in het verleden gedaan en bereikt heeft. Ik kijk liever naar het verhaal achter de mens, naar haar of zijn talenten en het toekomstperspectief. Als fan van mensen kijk je verder dan een cv. Het gaat over het verhaal van die persoon. Iedereen maakt dingen mee in zijn leven. Als je interesse hebt in dat verhaal, dan ga je echt de unieke kwaliteiten van mensen zien en daar kan je vervolgens ook weer mee verder. Ik wil juist atypisch talent herkennen en hen een eerlijke kans geven. Binnen Jefferson Wells draait het om wat je gaat doen. Wat je deed vertelt een verhaal, maar dat vormt slechts een hoofdstuk in je carrière. Wij kijken primair naar talent. Dat is de belangrijkste bouwsteen van je loopbaan. Wat je kunt en wie je bent.’’

Uitdagingen in de markt om aan te gaan

Joaquin pakt graag de ruimte die hem wordt gegeven. Er valt voorlopig dan ook voldoende te ondernemen, want de markt ontwikkelt zich en er zijn een aantal grote veranderingen die van invloed zijn op het werk van Jefferson Wells. Zo blijft er een krapte op de arbeidsmarkt, kijkend naar passend talent. De komende decennia zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet afnemen. Joaquin: "Vanuit onze ideologie richten we ons op de talenten van mensen. Dit houdt in dat we kijken naar iemands achtergrond, zijn wensen en waarin hij in potentie goed is. Ik ben ervan overtuigd dat dit de enige houdbare benadering is. Als bemiddelaar en werkgever zal je dieper moeten graven om een juiste match te vinden. Bijkomend voordeel is dat je daarmee snel een diepere match tot stand brengt."

Je bent zelf een sprekend voorbeeld van het motto van Jefferson Wells

"Ik ben een bi-culturele man, opgegroeid tussen de straatschoffies in Amsterdam-West. Dat was een, vanuit traditioneel perspectief bekeken, allesbehalve vruchtbare omgeving om je talent rustig te ontplooien. Op m'n 16e werd ik van school geschopt en kort daarna begon ik met werken. Al snel bleek dat ik goed was met mensen. Ik wist het te motiveren en ze te stimuleren om een doel na te streven. Ook zat het wel goed met communicatieve vaardigheden en gaandeweg kwam ik erachter dat ik over een aardig analytisch vermogen beschikte. Daardoor presteerde ik goed en kreeg ik kansen die anderen met mijn gebrekkige cv - op papier dan - wellicht niet kregen. Het is allemaal goed gekomen. Maar een standaard-cv wordt het natuurlijk nooit meer."

Wat is er zo opvallend aan jouw cv?

"Ik was altijd heel erg aan het ontwikkelen. Carrière maken, nog een stap hoger en nog een stap hoger. Echt die totempaal beklimmen. Ik wist dat ik dat wilde. Maar op een gegeven moment na 12,5 jaar in de Retail was ik het  zat. Toen heb ik het roer omgegooid en ben ik bij PostNL terechtgekomen. Even een hele andere wereld, opeens in de hardcore logistiek. Na 9 jaar PostNL was ik weer toe aan iets nieuws en ben ik bij ManpowerGroup in de arbeidsbemiddeling beland. Wederom een totaal andere wereld."

Als advies aan anderen zou je graag meegeven...

"Stel jezelf regelmatig de vraag: 'Ben ik gelukkig in mijn werk dat ik op dit moment doe?' En stel jezelf daarna altijd de vraag: 'Stel ik zou nu opnieuw moeten solliciteren bij dit bedrijf, zou ik het dan doen of niet?' Zodra je merkt dat het antwoord daarop nee is, dan weet je dat je niet meer goed zit. Iedereen zou zichzelf regelmatig deze sanity check moeten gunnen. Soms is dat een moeilijke en confronterende vraag, maar het is wel een vraag die heel relevant en belangrijk is om je eigen geluk te bepalen. Kies voor jezelf en kom voor jezelf op. Kies niet zomaar voor iedere carrière, maar doe wat jou gelukkig maakt en energie geeft."

Benieuwd wat Jefferson Wells voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op om te kijken waar jouw kracht het beste tot zijn recht komt. Tel. 030 - 287 93 79.