Bewust in detachering om ontwikkeling

Vivian Maessen startte direct na haar studie HBO Bedrijfseconomie bij Jefferson Wells als financieel consultant. Ze begon op haar eerste werkdag direct bij een opdrachtgever. “Het was heel gaaf om direct na een uitdagende studie voor de leeuwen gegooid te worden.”

Maximale ontwikkeling door opdrachten

Vivian blijft mentaal graag in beweging en vindt daarom ontwikkeling erg belangrijk. Ze koos bewust om in de detachering te gaan werken. Je ziet immers meer door de verschillende opdrachten en leert sneller door je rol als extern ingehuurde.

Ze werkte anderhalf jaar bij Bosch Rexroth in de ondersteuning bij de overdracht van financiële taken naar het SSC (shared service center) in Roemenië. Ze waren tevreden over haar werkzaamheden bij dit project en daarom vroegen ze haar te ondersteunen bij hetzelfde type werkzaamheden voor een zusteronderneming.

De tien hierop volgende maanden verving ze de medewerker Planning & Control bij Fontys Economische Hogeschool Tilburg in verband met haar zwangerschapsverlof.

Ruim een jaar werkt ze bij ASML als Consolidation & Reporting Analyst.

Ontwikkeling vergt investering

“De bewegingsvrijheid die ik krijg bij Jefferson Wells is fijn en er is in me geïnvesteerd in de vorm van een pre-master in controlling; heel gaaf!” Ontwikkelen is een belangrijk thema binnen Jefferson Wells en hier horen investeringen bij. Voor haar was het belangrijk verder te komen en andere rollen aan te kunnen nemen. De 1-jarige opleiding tot Controller (pre-master) was een goede aanvulling.

“Het was wel zwaar om het te volbrengen naast mijn werk, maar heel fijn en belangrijk om al die nieuwe kennis op te doen.” Vivian werkte 36 uur en besteedde daarnaast tien uur aan de studie. Na een halfjaar ging ze doorbetaald terug naar 32 uur.

Uitgedaagd blijven

Tijdens iedere opdracht doe je ervaring en kennis op die je meeneemt naar de volgende. Zo ontwikkel je jezelf in sneltreinvaart.  Dit brengt echter ook met zich mee dat je iedere 6 maanden of ieder jaar een wisseling hebt van werkplek en collega’s. “Ik heb deze wisselingen altijd als positief ervaren. Als een cyclus van werkzaamheden opnieuw begint, dan draag je de werkzaamheden over. Ik blijf hierdoor optimaal uitgedaagd.”

Laatste opdracht

Haar laatste opdracht voor Jefferson Wells was bij ASML. Een uitdagende opdracht die, naar eigen zeggen, op de top van haar kunnen lag. “Jefferson Wells en ASML vertrouwde me deze opdracht toe. Dat motiveerde me erg.” Alle kennis die ze opdeed tijdens haar premaster en haar HBO opleiding kwam hier van pas, zoals procesgang bij een bedrijf, externe verslaggeving en projectmanagement.

Na ruim vier jaar bij Jefferson Wells stapt Vivian over naar de opdrachtgever en start ze in loondienst bij ASML. Ze heeft veel uitdagingen binnen deze mooie, gezonde organisatie. Deze uitdagingen, de ontwikkelingen en de mogelijkheden tot groei passen bij haar.

Wat een match!

ASML, de functie en Vivian vormen een sterke en goede match. Als detacheerder juicht Jefferson Wells dit toe, sterker nog, het is het ultieme doel. En soms betekent dit dat je afscheid neemt van een heel goede collega. “We gunnen haar deze baan, deze uitdaging en deze fantastische nieuwe werkgever!” – aldus Wendy Wobben, talentmanager Jefferson Wells