Leren omgaan met de snelle veranderingen om ons heen

Het is lastig om te bepalen welke kant je op wilt als er zoveel wegen zijn die lonken. Steven Poot ervaart net als veel anderen een bepaalde mate van keuzestress in het aangaan van een carrière. Hij is ervan overtuigd dat detachering hem hierbij helpt en daarom startte hij een jaar geleden bij Jefferson Wells.

Betrokkenheid en onderdeel van een team

“Het is gewoon leuk om voor Jefferson Wells te werken. Alles is goed geregeld en ik heb fijne collega’s.” Steven heeft het ‘voordeel’ gehad te starten tijdens de eerste COVID-19 lockdown. De economie stond even stil en nieuwe opdrachten waren schaars in iedere branche en dus ook in die van Jefferson Wells. Hierdoor kwam Steven niet direct op een opdracht.

Hij ervaarde dit als positief omdat hij hierdoor de organisatie van Jefferson Wells en collega’s op kantoor beter heeft leren kennen. “Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de organisatie waarvoor ik werk, deze mogelijkheid heb ik nu gekregen.”

Steven had geen ervaring als interim professional en de online meetings (meer was niet mogelijk door COVID-19) met collega’s brachten hem veel. “Alle collega’s waren erg bereid te helpen, hierdoor kreeg ik veel tips.” Hiernaast leerde hij in de eerste maanden veel over Power BI en hij is hier uiteindelijk ook training in gaan geven aan collega’s. Power BI bestaat uit software en apps waarmee gegevens uit meerdere bronnen worden gestructureerd om overzichtelijk weergegeven te kunnen worden.

Keuzemogelijkheden

Hij is meester in de rechten, maar kwam er als werkstudent achter dat deze branche niet voor hem is weggelegd. Tijdens het afronden van zijn scriptie ging hij daarom terug naar zijn oude werkgever en werd voor ongeveer twee jaar manager/bedrijfsleider van een witgoedzaak.

Nu zit hij op een opdracht als ICT-contractmanager. “Ik vind het fantastisch dat ik bij Jefferson Wells meerdere functies kan uitoefenen.” Steven weet zo kort na zijn studie nog niet binnen welke branche en in welke functie hij zich langdurig prettig gaat voelen.

Veel sociaal psychologische onderzoeken richten zich op millennials (geboren tussen 1980 en 2000) en generatie Z (geboren tussen 1995 en 2010), omdat er meer inzicht gewenst is over een bepaalde vorm van onrust binnen deze generaties. Er is veel keuze en zij worden continu geconfronteerd met opties tot ‘meer’ en ‘beter’. Ze zien overal hoe geweldig anderen het hebben die op social media de mooie momenten uit hun leven etaleren. Er zijn veel factoren die de ‘onrust’ aanwakkeren. Zouden dezelfde onderzoeken zich echter richten op eerdere generaties, zouden ze wellicht eenzelfde beeld krijgen. We hebben immers allemaal te maken met meer en vooral snellere verandering, meer keuzemogelijkheden, meer informatie en meer invloed van buitenaf door alle vormen van media.

Omgaan met alle snelle veranderingen

De wereld verandert zoals ze altijd al gedaan heeft, al is het nu in een sneller tempo dan we ooit hebben waargenomen. Verandering is niet tegen te houden en de snelheid niet te temperen. Het is daarom belangrijk te leren hoe we hiermee omgaan. Hoe we onszelf prettig voelen in deze omgeving en om zo succesvol te zijn. Succesvol als professional in ons werk en ons vak en als mens in onze sociale rol en ons eigen geluk.

Steven ziet detachering als één van de elementen die het hem mogelijk maakt beter om te gaan met deze omgeving. “Ik ben heel bewust de detachering in gegaan. Ik weet nog niet precies wat bij me past en wat ik op de lange termijn wil. Jefferson Wells biedt me deze mogelijkheid door opdrachten te vinden die me uitdagen en door me te ondersteunen in mijn ontwikkeling. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik me zo veel sneller ontwikkel als professional en als mens, dan bij een ‘gewone’ werkgever.”